Unifi Fiber Ipoh | Pakar Pemasangan Unifi Anda
Unifi Fiber Ipoh | Pakar Pemasangan Unifi Anda

Anak sering mengadu nak cari bahan rujukan di dalam talian, tapi internet lambat? Guna data sekejap sahaja, dahhh habis kuota? Jangan risau, Unifi Fiber Ipoh merupakan jalan penyelesian anda.

Penggunaan Unifi Fiber dapat membantu anda serta seluruh keluarga dalam menikmati internet yang berkelajuan tinggi, terutamanya di kawasan Ipoh ni! Jadi, jom sama-sama kita kenali lebih lanjut tentang Unifi Fibre ni. Best sangat ke?

Kalau anda nak tahu dengan lebih lanjut, boleh baca sehingga habis ya...

Apa Itu Unifi? | Unifi Fiber Ipoh

Unifi ialah perkhidmatan jalur lebar yang menggunakan gentian optik, untuk menyampaikan perkhidmatan internet berkelajuan tinggi, telefon dan IPTV ke rumah pelanggan. Jenis teknologi yang diguna pakai dalam menyalurkan perkhidmatan Unifi ke rumah pelanggan juga bergantung kepada jenis premis.

Jika premis pelanggan merupakan jenis hartanah, maka Fibre to the Home (FTTH) adalah lebih sesuai. Namun, jika premis pelangan di bangunan yang tinggi, maka Very high speed Digital Subscriber Line 2(VDSL 2) yang akan digunakan.

Pakej Unifi Fibre | Unifi Fiber Ipoh

Mesti anda tertanya-tanya, apakah pakej Unifi Fibre yang di tawarkan oleh admin, kan? Kalau anda nak tahu, Chip Computer menawarkan pelbagai pakej yang boleh anda pilih mengikut kesesuaian anda. Mari, kita lihat antara pakej yang di tawarkan Unifi Fiber Ipoh!

unifi fibre Ipoh

Apa pun, anda boleh hubungi En. Husni di talian 019-309 3610, sekiranya berminat untuk mendapatkan pakej Unifi Fibre ini. Selain itu, anda juga dijemput untuk ke blog Chip Computer bagi meneruskan pembacaan dengan lebih lanjut mengenai servis baiki komputer dan bermacam lagi servis yang ditawarkan.

5 Tips Sebelum Mendaftar Unifi Fibre | Unifi Fiber Ipoh

Unifi Fibre Ipoh

Setelah melihat pakej Unifi Fibre tadi, mesti anda terfikir-fikir apa langkah yang perlu anda ketahui sebelum membuat keputusan untuk melanggan Unifi Fibre dengan admin, kan?

Dah! Jangan pening-pening. Jom admin kongsikan antara 5 tips yang perlu anda tahu sebelum mendaftar Unifi Fiber Ipoh ni.

1. Memilih Pakej Mengikut Keperluan

Anda perlu mengetahui kemampuan kewangan anda terlebih dahulu, sebelum membuat pilihan. Pilihan yang bijak, tidak akan membebankan anda pada masa akan datang.

Oleh itu, admin sarankan anda untuk memilih pakej Unifi Fibre yang bersesuaian dengan kewangan anda. Jadi, mari admin kongsikan sedikit info bagi setiap pakej:

30MbpsRM89Sesuai untuk kegunaan seisi keluarga, kerana ia boleh disambungkan kepada 1-4 device(s) secara serentak.
100Mbps RM129Sesuai untuk anda yang selalu menonton live streaming kerana upload speed sehingga 50Mbps.
30MbpsRM149Pakej ini sesuai untuk kegunaan seisi keluarga kerana dilengkapi dengan Android box, serta 70 channel Unifi TV.
100MbpsRM189Pakej ini sama seperti pakej di atas, tetapi berbeza dari segi speed download sahaja.
300MbpsRM199Pakej ini pula memang berbaloi jika anda memerlukan kelajuan internet melebihi 39Mbps.
500MbpsRM249Pakej ini lebih berbaloi kerana anda akan mendapat 600 minit free call dan juga Wi-Fi mesh.
800MbpsRM349 Pakej ini merupakan pakej data paling laju yang diberikan oleh Unifi. Pakej ini tidak digalakkan untuk anda kerana tidak semua device dapat support kelajuan 800Mbps ini, kecuali anda telah uprgade device tersebut.

2. Fahami Terma dan Syarat

Umum mengetahui, setiap pakej langganan Unifi Fibre sudah pasti ada terma dan syaratnya. Jika anda melanggan Unifi Fibre, anda akan diikat dengan kontrak selama 24 bulan. Jika anda terminate sebelum tamat kontrak, maka anda akan dikenakan denda atau penalti.

3. Port Limited

Mesti anda ingat bila kawasan anda terdapat coverage untuk Unifi Fibre, maka ia boleh dipasang bila-bila masa sahaja. Sebenarnya, TIDAK!

Eh, kenapa tidak boleh? Bukan boleh pasang sahaja seperti internet yang lain ke?

Tidak, Tuan/Puan. Unifi Fibre mempunyai had bagi sesebuah perkampungan ataupun taman perumahan. Sebagai contoh, satu lorong di sebuah taman ada 1 distribution box, dan hanya terdapat 8 port yang available, serta 2 extra port sebagai backup. Sekiranya kesemua 8 port telah digunakan, maka pihak admin tidak dapat untuk memasang Unifi Fibre di rumah anda . Situasi ini dipanggil, port full.

4. Deposit

Anda perlu membayar wang pendahuluan RM100 dalam masa 10 hari selepas Unifi Fibre berjaya dipasang. Anda perlu membayar RM100 deposit tersebut ke akaun biling TM anda sendiri, dan deposit tersebut akan ditolak dalam bil pertama.

Anda mempunyai 3 piihan untuk membayar deposit tersebut iaitu melalui:

  • JomPay via Internet Banking
  • TMpoint counter & Kiosk
  • Myunifi app

5. Cara mendaftar Unifi Fibre Ipoh

Mesti anda tertanya-tanya bagaimana untuk mendaftar Unifi Fibre ini kan?

Anda mempunyai 2 cara untuk mendaftar dengan En. Husni iaitu:

  1. Secara dalam talian iaitu di Whatsapp.
  2. Anda juga boleh walk-in ke booth kami, sekiranya terdapat pameran atau karnival.
unifi fibre Ipoh

Mudah bukan? Jadi, apa tunggu lagi? Jom langgan Unifi Fiber Ipoh dengan En. Husni sekarang!

Mengapa Perlu Memilih Kami Untuk Pemasangan Unifi Fiber Ipoh?

Bagi warga Ipoh, anda WAJIB memilih kami untuk mendaftar Unifi Fibre di rumah atau premis perniagaan. Jadi, kenapa anda perlu pilih kami? Ini jawapan admin:

  1. Kami menyediakan support group untuk pelanggan.
  2. Kami merupakan agen sah dan dipercayai.
  3. Kami mesra pelanggan.

Jom admin kongsikan satu video pemasangan Unifi:

Nak Tahu Lebih Lanjut Tentang Chip Computer?

Anda ingin mengtahui lebih banyak servis yang disediakan oleh Chip Computer? Jom layari Facebook kami, hari ini.

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, hubungi kami segera di talian 018-401 1664 (Nisa’) atau 019-309 3610 (Husni).

Untuk lebih banyak artikel menarik tentang Chip Computer, boleh klik sini.

Akhir kata daripada Admin, jika anda berminat untuk dapatkan E-Book percuma tentang tips penjagaan bateri laptop. Klik sini untuk claim E-Book anda sekarang!