Laptop Second Hand Murah Ipoh | Wajib Beli di Sini!
Laptop Second Hand Murah Ipoh | Wajib Beli di Sini!

"Mula bulan hadapan, bos minta work from home (WFH). Dah perlu beli laptop pula. Nak beli laptop baharu, tapi tak cukup bajet. Di manalah agaknya kedai laptop second hand murah Ipoh ini?"

- Azman (bukan nama sebenar), 35

Situasi di atas sudah pun menjadi lumrah kehidupan pada zaman ini. Admin tahu sekarang mesti tengah ramai yang bergelut dengan masalah ekonomi, dengan kos sara hidup yang semakin meningkat lagi, perbelanjaan anak-anak di sekolah lagi.

Oleh sebab itulah, anda perlulah bijak merancang perbelanjaan harian.

Bermula musim pandemik Covid-19, hampir semua aktiviti harian berubah. Daripada perlu ke pejabat dan ke sekolah, semuanya terus berubah hampir sepenuhnya, iaitu komunikasi dijalankan hanya secara dalam talian (online).

Secara tidak langsung, hal ini telah menyebabkan penggunaan laptop sangat diperlukan dan rata-ratanya memilih untuk membeli laptop second hand murah untuk menjimatkan perbelanjaan.

laptop second hand murah Ipoh

Beli Laptop Baharu Perlukan Bajet yang Besar

Admin tahu pasti ada di antara anda yang runsing sekiranya tidak mempunyai laptop, kan? Nak buat kerja guna smartphone bukannya senang. Apatah lagi kalau melibatkan kerja-kerja berkaitan design yang menggunakan software tertentu.

Kalau nak beli laptop yang baharu, ramai yang kurang berkemampuan.

Maklumlah, harga laptop bukannya seratus dua, paling kurang pun dalam RM1000, itupun spec yang paling rendah. Melihatkan keadaan ekonomi sekarang, admin sendiri pun memang terasa bebannya sekiranya tiba-tiba terpaksa membeli laptop baharu.

Oleh itu, admin nak kongsikan kepada anda semua sebuah kedai yang menjual laptop second hand murah Ipoh, iaitu Chip Computer Ipoh.

Laptop Second Hand Murah Ipoh
Chip Computer menjual laptop second hand murah Ipoh

Kedai Laptop Second Hand Murah Ipoh | Chip Computer Ipoh

Chip Computer Ipoh juga terkenal sebagai salah sebuah kedai yang menjual laptop second hand murah Ipoh. Selain itu, kedai ini juga ada menjual laptop baharu. Chip Computer juga menawarkan servis membaiki laptop, pemasangan Internet dan CCTV, dan juga servis-servis yang lain.

Berkualiti Ke Laptop Second Hand di Chip Computer?

Anda tidak perlu bimbang dengan kualiti laptop yang dijual di sini. Hal ini kerana, staf di sini mempunyai kepakaran dalam bidang laptop dan pengkomputeran.

Sekiranya anda memilih untuk membeli laptop second hand murah di Chip Computer, anda telah membuat keputusan yang tepat! Dengan harga yang murah dan juga kualiti laptop yang terbaik, admin gerenti, anda pasti tidak akan berasa ralat.

Pembelian laptop second hand ini sudah pastinya dapat membantu anda dalam mengurangkan kos perbelanjaan.

Laptop Second Hand Murah Ipoh
Laptop second hand di Chip Computer dengan harga RM650 sahaja

Seperti gambar di atas, dengan bermodalkan RM650, anda sudah pun mendapat sebuah laptop second hand berkualiti yang lengkap dengan perisian yang sesuai digunakan oleh seorang pekerja office mahupun seorang pelajar.

Kelebihan Laptop Second Hand Murah Ipoh yang Dijual di Chip Computer

"Kalau saya beli laptop second hand ni, sekiranya terjadi sebarang kerosakan bagaimana? Ada warranty ke di sini?"

Tahukah anda? Sekiranya anda membeli sebuah laptop second hand di Chip Computer Ipoh ini, laptop tersebut akan dilengkapi dengan jaminan selama 6 bulan (warranty), tetikus (mouse), beg laptop dan juga thumb drive 32GB. Menarik, bukan?

Memang berbaloi beli laptop second hand di Chip Computer. Warranty pun ada. Siap dapat free gift lagi tau!

Bagi sesiapa yang mempunyai bajet lebih dan menginginkan laptop yang mantap dan power, boleh tonton video di bawah.

Sumber: Youtube

Nak Tahu Lebih Lanjut Tentang Chip Computer?

Anda nak tahu lebih banyak lagi mengenai servis yang disediakan di Chip Computer? Layari Facebook kami hari ini.

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, hubungi kami segera di talian 018-401 1664 (Nisa') atau 019-309 3610 (Husni).

Untuk lebih banyak artikel menarik tentang Chip Computer, sila klik di sini.

Akhir kata daripada Admin, jika anda berminat untuk dapatkan E-Book percuma tentang tips penjagaan bateri laptop. Klik sini untuk claim E-Book anda sekarang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *