Kedai Komputer Ipoh | Chip Computer Pakar Peranti Anda!
Kedai Komputer Ipoh | Chip Computer Pakar Peranti Anda!

Admin nak tanya ni, ada tak warga Ipoh yang mencari kedai komputer Ipoh tapi masih belum tahu kedai mana satukah yang terbaik?

Bagi pengguna komputer, ayuh baca artikel ini!

Situasi Work From Home (WFH) Menjadikan Penggunaan Gajet Elektronik Meningkat

Setuju atau tidak kalau admin kata fenomena Covid-19 telah mengubah hampir 360° hidup kita?

Admin perhatikan bahawa semua aktiviti yang dijalankan secara normal sebelum ini telah bertukar ke norma baharu.

Sejak 2020 sehinggalah kini, penggunaan gajet elektronik seperti komputer dan laptop tidak lagi asing dalam kehidupan kita. Ia telah menjadi suatu keperluan selain daripada telefon pintar.

Yang bekerja, perlu membiasakan diri dengan WFH, manakala anak-anak yang belajar diperkenalkan pula dengan Pengajaran Dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR).

Kenapa Anda Perlu Tahu Tentang Kedai Komputer Ipoh?

Seperti yang kita sedia maklum, telefon pintar hanya sesuai digunakan untuk melakukan aktiviti yang tidak memerlukan storan dalaman yang besar. Apabila digunakan untuk bekerja atau belajar, Microsoft Office dan software lain adalah diperlukan.

Maka, penggunaan komputer atau laptoplah yang lebih relevan, kan?

Hal ini menunjukkan bahawa sudah menjadi keperluan untuk setiap keluarga mempunyai sebuah komputer atau laptop selain daripada telefon pintar sahaja.

Sekiranya anda merupakan warga Ipoh atau yang tinggal di kawasan berdekatan, anda sudah tentunya tidak boleh ketinggalan untuk mengambil tahu lokasi kedai komputer Ipoh yang terbaik.

Kerisauan apabila Komputer dan Laptop Buat Hal

Bayangkan ... Komputer dah lama tak berusik, baru dua tiga kali pakai dah tak hidup.

Haa ... Situasi ini mesti banyak terjadi, kan?

Komputer atau laptop dah lama beli, tetapi tidak digunakan. Yalah, sebelum ini kalau bekerja menggunakan komputer hanyalah di pejabat sahaja. Kalau belajar pun, hanya secara bersemuka dan tidak semua tugasan perlu disiapkan menggunakan komputer.

Bila WFH ni, nak kena hadir meeting berjam-jam, nak siapkan kerja lagi. Jadi, komputer pun terkejutlah tiba-tiba kena bertugas tanpa henti!

Kini, anda tidak perlu bimbang lagi! Terutama bagi warga Ipoh, Perak dan kawasan-kawasan yang berdekatan dengannya.

Admin nak share sebuah kedai komputer Ipoh yang menawarkan khidmat membaiki komputer dan laptop untuk anda.

Kedai Komputer Ipoh

Anda Pernah Dengar Tentang Chip Computer Ipoh? | Kedai Komputer Ipoh

Chip Computer Ipoh. Ya, itulah namanya ... Sebuah kedai yang menawarkan servis baik pulih komputer dan laptop, serta menjual laptop baharu dan terpakai.

Nak baiki komputer? Nak tukar motherboard dan segala macam tu? Punnn boleh ... Tak ada masalah!

Laptop selalu panas? Yalah, penggunaan laptop dalam tempoh masa yang sangat lama pun boleh menyebabkan laptop panas dan hang.

Tiada masalah, Chip Computer boleh selesaikannya!

Kedai komputer Ipoh

Kadang-kadang, laptop yang dah banyak kotoran dan habuk pun menjadi punca kepada laptop untuk meragam. Mana tak berhabuknya, dah lama tersimpan di atas meja, mestilah berhabukkan?

Jangan Biarkan Komputer dan Laptop Tidak Diservis!

Untuk memastikan peranti anda dapat berfungsi dengan baik dalam jangka masa yang lebih lama, anda perlulah menghantarnya untuk diservis di kedai komputer yang terbaik.

Oleh hal yang demikian, kedai komputer Ipoh, iaitu Chip Computer menawarkan pelbagai perkhidmatan berkaitan servis komputer dan laptop seperti membersihkan kotoran dan habuk pada peranti, menukar ganti alat yang rosak, dan banyak lagi.

Selain itu, pemasangan Internet di rumah anda pun Chip Computer boleh buatkan tau!

Sumber: Youtube

Kalau tak boleh nak datang ke kedai, staf Chip Computer sendiri yang akan datang ke rumah anda dengan segera tanpa caj bayaran. Seronok, kan?

Kedai komputer Ipoh

Nak Tahu Lebih Lanjut Tentang Chip Computer?

Anda nak tahu lebih banyak lagi mengenai servis yang disediakan di Chip Computer? Layari Facebook kami hari ini.

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, hubungi kami segera di talian 018-401 1664 (Nisa') atau 019-309 3610 (Husni).

Untuk lebih banyak artikel menarik tentang Chip Computer, sila klik di sini.

Akhir kata daripada Admin, jika anda berminat untuk dapatkan E-Book percuma tentang tips penjagaan bateri laptop. Klik sini untuk claim E-Book anda sekarang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *